Lust och fägring | Författarframträdande och signering @Akademibokhandeln Mora

Fredrik Blomqvists skönlitterära debut ”Lust och fägring” har jämförts med Håkan Nessers klassiska roman ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” som en nostalgisk uppväxtskildring där en av ungdomens somrar får ödesdigra konsekvenser. Fredagen den 17 juni kommer Fredrik Blomqvist och berättar om boken. Välkomna att lyssna och lägga vantarna på ett signerat exemplar.

Sagt om boken:

”Lust och fägring är verkligen oerhört vackert skriven.”

“Lust och fägring är sträckläsning.”

”Lust och fägring handlar om Agnes och Oskar vars vägar möts på allvar under några veckor 1994. Miljön är Öregrund, Gotland, sommar, värmebölja, segling och fotbolls-VM men något händer som får efterverkningar under ett kvartssekel. Det man vill räkna ut, och det man inte får helt klart för sig förrän precis i slutet, är var lojaliteterna finns och hur starka de är.”

”Jag försökte sudoku-räkna ut brottet och misslyckades (och brottet/bevisen jackar in i samtiden; ingen skit är ny under solen).”

Om författaren:

Fredrik Blomqvist, bosatt i Mariefred, är författare, statsvetare och läromedelsutvecklare, verksam som projektledare inom skolforskning vid Mälardalens universitet och författare till Rik matematik-serien som ges ut av Bonnierförlagen Lära.

”Lust och fägring” är hans skönlitterära debut.